Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Általános gyógykezelési javaslat

2008.05.10

ÁLTALÁNOS GYÓGYKEZELÉSI JAVASLAT

 


Egy betegségnek, fertőzésnek különböző stádiumai vannak. Ezekhez gyakran más-más gyógyszerre van szükség. Azt a szert válassza, amely az éppen aktuális tüneteihez legjobban hasonlít, és addig szedje, amíg a javulás be nem következik. Ha egy szer használ, jobban érzi magát, hangulata, erőnléte javul. Akut esetekben a változás gyorsan bekövetkezik, a gyógyszer szedési ideje rövid.

Ha öt-hat adag bevétele után sem jelentkezik érzékelhető javulás, akkor nem a megfelelő szert választotta. Nyugodtan átválthat egy másik szerre.

Egyszerre csak egyféle szert válasszon ki!


Gyógyszerválasztáskor vegye figyelembe az állapotát javító és rontó tényezőket is.


Ha nem találja meg a kiválasztani kívánt szer összes tünetét saját magán, akkor csak azt ellenőrizze, hogy a legfontosabb tünetek pontosan megfelelnek-e a leírásnak.


A homeopátiás szereket krónikus betegségek (pl. asztma, szénanátha) heveny kitöréseinek csillapítására is használhatja. A krónikus betegségek gyógyításához szükség lehet alkati kezelésre.


Az alkati szer kiválasztása a veleszületett és szerzett lelki, pszichés és testi tulajdonságok és tünetek alapján történik. A rendszeresen, de nagyobb időközönként szedett alkati szer segíti a saját gyógyító mechanizmus mozgósítását, az immunrendszer stimulálását. Az alkati kezelés eredményeként a betegségek ritkábban és enyhébb formában jelennek meg.

 

FIGYELEM! Az alkati szert a homeopata orvos választja ki!

 

A GYÓGYSZERVÁLASZTÁST SEGÍTŐ KÉRDÉSEK

 

- hirtelen vagy fokozatosan jelentek-e meg a tünetek?

- mi változott meg, mi a legfontosabb változás?

testhőmérséklet, fizikai megjelenés, fájdalom, hőérzet, hangulat

- hol jelentkeznek a tünetek?

jobb vagy bal oldalon, milyen konkrét helyen

- termelődik-e valamilyen váladék?

ha igen, milyen: színe, szaga, állaga, maró-e

- kisugárzik-e valahova a fájdalom?

- mitől érzi magát jobban, mitől rosszabbul?

evés, ivás, mozgás, mozdulatlanság, egyedüllét, társaság

- milyen érzet kapcsolódik a változásokhoz?

hangulat  - sírás, nevetés, szorongás, félelem,
                - egyedüllét vagy társaság keresése,
                - vigasztalás, várás

fájdalom - tompa, éles, égető, szurkáló, stb.

ízek - édes, sós, savanyú kívánása, a hús elutasítása

szomjúság - sok hideg vagy meleg étel, ital, vagy nincs

meleg - évszak, hőmérséklet, testrész, ruházat

hideg - évszak, hőmérséklet, testrész, ruházat

 

A POTENCIÁKRÓL


A készítmények nevében szereplő, betű és számjelzés kizárólag a homeopátiás készítmények sajátja. Megmutatja, hogy a készítmény milyen hatáserősségű és jellemzi az előállítás során alkalmazott technológiai folyamatot is. Leggyakrabban a tízes (decimális) D, és a százas (centezimális) C potenciákat használjuk. A hatás erőssége a számsor növekedésével nő!


Az alacsony (D6, C6) és a közepes (D12, C12) potenciák a testi, fizikai tüneteket gyógyítják. A magas D30, C30 és a D200, C200 és az ennél magasabb potenciák a teljes szervezetre hatnak, beleértve a lelki és érzelmi hatásokat is. Ezek alkalmazásánál több tünet, pontos egyezése szükséges, különösen a krónikus betegségek kezelése során.

 

AZ ADAGOLÁSRÓL ÁLTALÁBAN

Az alacsony potenciából (D6, C6) naponta 3-4x5 golyócskát, a közepes potenciából (D12, C12) naponta 2x5 golyócskát, a magas potenciából pedig (D30 C30 D200 C200) naponta, kétnaponta esetleg hetente 1x5 golyócskát veszünk be.

Megelőzés céljából például az Echinacea D4 potenciájából naponta 3x5 golyócskát szedjünk.

Súlyosabb esetben (magas láz, ételmérgezés, súlyos sérülés) akár 5-10 percenként, majd ritkítva a bevételt óránként is bevehetünk 5-5 golyócskát a tünetek megszűnéséig.

Szükség lehet a szer egy adagjának elosztására a nap folyamán. Ilyenkor 5-10 golyócskát 2 dl vízben feloldunk, műanyag kanállal alaposan megkeverjük, majd kortyonként adjuk, vagy kanállal adagoljuk a betegnek. Súlyosabb esetben (magas láz) 5-10 percenként is adhatunk belőle. Ne használjunk fém kanalat, a fémmel való érintkezés hatástalaníthatja a gyógyszert!

 

FIGYELEM! Minden esetben a javulás mértékének megfelelően csökkentsük a bevétel gyakoriságát! A gyógyulást hozó legkisebb adag a legjobb!

 

BEVÉTELI SZABÁLYOK


A homeopátiás golyócskákat víz nélkül kell elszopogatni. A csecsemők és kisgyerekek kevés vízben feloldva is kaphatják, ha véletlenül lenyelik az sem baj.


A gyógyszerek szedésével egyidejűleg ne használjunk kámforos-mentolos kenőcsöket, bedörzsölő szereket és lehetőség szerint ne igyunk kávét.

 

FIGYELEM! A golyócskák bevétele előtt és után fél órával sem enni, inni, dohányozni, mentolos fogkrémmel fogat mosni, sem rágógumit rágni nem szabad.

 
HOGYAN KELL TÁROLNI A SZEREKET?

A homeopátiás szereket nem szabad fűszerek, kávé-tea, aromás, illatos anyagok mellett, nagy feszültségű elektromos eszközök (rádiótelefon, mikrosütő, számítógép, TV) egy méteres körzetében, valamint sugárzó hő (napsütés, kályha stb.) hatásának kitéve tárolni. Legcélszerűbb egy szekrényben vagy egy dobozban, gondosan rendbe rakva tárolni a készítményeket.

A gyógyszeres üveg mindig szorosan zárva legyen!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.