Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi a homeopátia?

2008.05.10

„Válassz egy szert, amellyel gyengéden, gyorsan, lelkiismeretesen és tartósan gyógyíthatsz."

Samuel Hahnemann

 

 

Mi a homeopátia?

 

 

 

A homeopátia alaptétele az, hogy a hasonlót hasonlóval kell gyógyítani, vagyis az a szer, amely egy meghatározott állapotot tud az egészséges emberben előidézni, az a betegség során kialakuló hasonló állapot gyógyítására képes.

Ezt a tételt Samuel Hahnemann német orvos-gyógyszerész fogalmazta meg 1796-ban, és a gyógymódot 1817-ben már Magyarországon is sikerrel alkalmazták.

A módszer tehát nem új keletű, főleg nem Magyarországon, legfeljebb azért halványult el időnként a fénye, mert a különböző orvosi irányzatok gyakran váltogatták egymást, hol egyik, hol másik került előtérbe.

A homeopátia, mint „hasonszenvi" gyógymód a maga törvényeivel és szabályaival, szakszerűen alkalmazva képes gyorsabb, tartósabb és mellékhatás-mentes gyógyulást előidézni.

Ez nem csak a krónikus betegségekre igaz, hanem a mindennapos, banális akut megbetegedésekre is, amikor saját magunkat kezelhetjük otthon a megfelelő segítséggel.

A homeopátiás gyógyszer természetes növényi, állati, vagy ásványi anyagokból készül, pozitív irányban támogatja a szervezet tünetek által jelzett öngyógyító törekvéseit.

A homeopátiás kezelés során ezeket a törekvéseket támogatjuk anélkül, hogy a tüneteket elnyomnánk.

A végtelenül kis mennyiségű hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek a beteg ember ugyanazon tüneteit gyógyítják, amit egészséges körülmények között előidéztek volna.

 

 A homeopátia...

  • egy bizonyított gyógymód, melyet Samuel Hahnemann (1755-1843) több mint 200 évvel ezelőtt alapított,
  • a gyógyítás célja, - nem egy puszta küzdelem az egyes tünetek ill. ezek következményei ellen,
  • az alkalmazása  tiszta törvényszerűségeken alapul: hasonló a hasonlóval gyógyítandó! (hasonlósági szabály)
  • gyógyszereket alkalmaz, amelyek többnyire az élő természetből származnak (ásványok, növények, állatok), és gyógyszerészek által, pontosan meghatározott előíratok alapján készülnek: fokozatosan ütve-rázva ill. eldörzsölve: „ Potenciálás"! Egy klasszikus homeopata orvos monokészítménnyel dolgozik,- nem „keverékekkel" vagy úgynevezett komplex készítményekkel. Ő a legmegfelelőbb gyógyszert keresi meg a beteg számára ( ez a „Simile"), mint egy „kulcsot", amely képes a betegség vagy egy zavar „kapujának" megnyitására.
  • Gyógyítja az „egész embert"! Ezt a megfelelő gyógyszert csak akkor lehet megtalálni, ha a tünetek általános összefüggésben vannak és az orvos Önt, mint egy egész egyént („oszthatatlan") látja és vizsgálja .
  • a tartalékokra épít: csak abból, ami Önt egészségessé és erőssé teszi, indulhat el egy gyógyító impulzus. A homeopátiás gyógyszer egy lökést ad Önnek, segít abban, hogy újra visszaállhasson az egyensúlya - regulációs terápia. Ezzel a homeopátia a saját határait is megszabja: ezeknek a tartalékoknak a hiányában vagy például ha egy szerv működésében teljes zavar lépett fel vagy leállt a működése, vagy abban az esetben, amikor egy akadály elhárításához sebészeti beavatkozás szükséges,  akkor a homeopátia mint kiegészítő gyógymód, és nem pedig mint önálló terápia jöhet számításba.
  • a valóságban egy nagyon kedvező költségekkel járó módszer: az előállításukra ráfordított költségeket nézve, a homeopátiás monokészítmények ára mindenképpen jutányos. A homeopátiás orvos honoráriuma a ráfordított idővel arányos, amely szükséges ahhoz, hogy egy nagyon részletes beszélgetés, ill. egy vizsgálat folyamán a betegre legjobban ráillő szert megtalálja. Kórházi tartózkodás, drága konvencionális gyógyszerek vagy műtétek sokkal többe kerülnek.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.