Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ASA művészete

2009.04.23

Az ASA Művészete

"... Ámbár régészeti bizonyítékoknak híján lehetünk a sakk eredetével kapcsolatban, kétségtelen, hogy annak kezdetei keleten voltak sok ezer évvel ezelőtt. Az eredeti sakk az ASA Művészete volt, azzal a funkcióval, hogy szimbolizálja, és példákkal szemléltesse azokat a természeti és kozmikus törvényeket, amelyeket az Ahurák (Kozmikus Erők), a Fravasik (Természeti Erők), és árnyékaik képviselnek. Az ASA Művészetében egy mikrokozmoszt találunk: minden lépés, a jó és a rossz, a világosság és sötétség közötti örök kozmikus harcot jeleníti meg kicsiben.

Az ASA Művészete a megértésnek egy alapvető hídját képviseli, Zarathustra univerzális, mindent felölelő világképe, és az önelemzés ASA-i rendszerének mindennapi gyakorlati alkalmazása között. Az ASA Művészetének elsajátításához szem előtt kell tartanunk Zarathusztra hatalmas univerzális koncepcióját, és annak szabályait kell alkalmazni az életben, nap, mint nap. Minél többet gyakoroljuk az ASA művészetét, annál jobban megértjük az Embernek, a Fravasik közül a legfontosabbnak a sakktábla központi figurájának, a Teremtő társának, különleges szerepét, azét, akinek folytatni kell a Teremtés munkáját."

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

turulemese12@gmail.com

(Máté Emese, 2014.04.23 17:31)

Van olyan jártas bölcs alázatos egyén aki bevezetene ebbe a kozmikus tudásba - akivel tarthatnám a kapcsolatot minden élőlény gyönyörűségére és áldására?